Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

ZUMBA®

SINDS 27 OKTOBER 2009 OOK BIJ ONS! ZUMBA®!

Afgelopen weekend heb ik in Aachen in Duitsland een weekend ZUMBA® class gevolgd en ik kan alleen maar zeggen dat het in 1 woord geweldig was.

Vanaf nu mag ik dan ook officieel ZUMBA® lessen geven. De naam en alle andere producten van ZUMBA® zijn beschermd en mogen niet door anderen worden gebruikt. Misbruik wordt gecontroleerd!

Zodra al de gegevens van de nieuwe instructors zijn verwerkt, kun je op de website van ZUMBA® de namen terug vinden. Dit duurt natuurlijk wel even een paar weken, aangezien er heel veel workshops over de hele wereld worden gegeven.

Zodoende kun je altijd controleren of de betreffende sportschool of instructrice wel bevoegd is de ZUMBA® les te presenteren.

ZUMBA®, WAT IS DAT?

ZUMBA® is een spetterende workout die voor 70% op latijns-Amerikaanse muziek wordt uitgevoerd.

De bewegingen zijn simpel en door iedereen goed te volgen. Natuurlijk kun je op den duur meer gevorderde passen en combinaties verwachten, maar de basis zal altijd gemakkelijk te volgen zijn.

ZUMBA® is ontwikkeld door Alberto Perez, kortweg "Beto" genoemd. Beto begon zich als kind in zijn woonplaats Cali in Colombia al vroeg voor dans te interesseren. Als tiener gebruikte hij zijn choreografie om zijn rekeningen te betalen door deze te verkopen aan lokale artiesten en door te dansen in salsa clubs. Hij won later een plekje op de prestigieuze Dance Academy Maria Sanford.

Na het succesvol afsluiten van deze zware opleiding werd hij instructor bij de Academy, gespecialiseerd in Latin Dance.

Hij gaf Salsa, Merengue en Rumba. Hij gaf ook Tap, Funk Jazz en Modern Jazz.

Later ging zijn interesse meer uit naar Physical Fitness waarna hij gecertificeerd personal trainer en group exercise trainer werd.

Toen hij een keer op weg naar een van zijn lessen zijn aerobic muziek was vergeten, moest hij improviseren op zijn favoriete Latin music uit zijn rugtas en gaf zo zijn eerste Zumba® les! Binnen enkele maanden sloeg deze vorm zo aan in Cali dat hij door Shakira werd ingehuurd als choreograaf van haar album Pies Dezcalsos.

In 2000 besloot Beto zijn grote stap naar Amerika te wagen. Slechts gewapend met zijn enorme charisma en doorzettingsvermogen verhuisde hij van Cali, Colombia naar Miami op zoek naar de American Dream.

Het viel niet mee zich een plekje te veroveren in deze nieuwe omgeving maar al gauw in 2001 werd zijn innovatieve stijl gezien door Alberto Perlman en Alberto Aghion.

De 3 Alberto's staken de hoofden bij elkaar en stichtten de Zumba® Fitness Company gebaseerd op Beto's fitness filosofie.

ZUMBA® ontstond door Beto's passie voor Latin music, exotische dansritmes en fitness. Hij was van mening dat fitness groepen een aantal elementen nodig hadden het voor een groter publiek toegankelijk te maken;

- plezier;

- partygevoel;

- niet denken maar lekker meedoen;

- high energy.

Kortom, hij wilde dat iedereen, jong of oud op welk niveau dan ook, zijn Zumba® workouts konden meedoen.

Sinds het grote succes van Zumba® een feit is geworden, reist Beto de hele wereld rond zijn filosofie met veel enthousiasme over te brengen.

Een langverwachte droom is voor hem uitgekomen; het helpen van mensen zich goed te voelen, in vorm te komen, plezier te hebben en je zorgen te vergeten!

SINDS 2009 BIJ ONS! ZUMBA®