Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Wat is STEPS AEROBIC? WAT DOEN WE PRECIES BIJ DE STEPS WORKOUT EN WAAR KOMT DE STEPS WORKOUT VANDAAN. HIERONDER LEES JE MEER OVER DEZE STEPS WORKOUT!

De STEPS  WORKOUT is er geheel op gericht om op efficiënte wijze aan de conditie te werken

Waar komt het vandaan?


Nadat Gin Miller van haar dokter te horen had gekregen dat de enige manier om van haar knieklachten af te komen het op- en afstappen van een bankje was is zij, nadat was gebleken dat dit inderdaad verbluffende resultaten boekte, samen met een team fysiotherapeuten aan de slag gegaan een op- en afstapsysteem te bedenken teneinde spieren van vooral benen en billen te versterken. Reebok werd zo'n beetje de sponsor en koppelde daarom ook zijn naam daaraan.

Dit gebeurde allemaal al in 1989.

Vanaf ongeveer 1991 kwam het steppen naar Nederland. In dat jaar heb ik zelf de opleiding Step Reebok gevolgd bij Marjon Sjollema.

Nu is het steppen bijna niet weg te denken uit de sportschool/gymzaal en zul je het in diverse workouts tegenkomen. Het is zeker geen rage geweest maar nog steeds een serieuze manier van aan het lichaam te werken.

Het grote voordeel van het "steppen" is nog steeds, dat het een low-impact vorm van bewegen is met een zeer hoge intensiteit.

Low-impact wil zeggen, altijd 1 voet op de step of aan de grond. High-impact kent een zweeffase, waarbij beide voeten even los zijn van de grond.

Bij low-impact komt 1 3/4 van het lichaamsgewicht op de gewrichten, bij High-impact is dit 3 x het lichaamsgewicht en bij gewoon wandelen 1 1/4 van het lichaamsgewicht.

Neem daarbij de intensiteit van de bewegingen en je hebt een workout die niet alleen low-impact is maar ook nog eens een hoog vetverbrandingspercentage tot stand brengt.

De een zal het combineren met Aerobic al dan niet high- of low-impact, de ander wellicht met powermoves of misschien, zoals wij dat doen, met Perfect Pilates-oefeningen.

Op die manier krijg je een vrij complete workout in een uur sporten aangeboden.

De stappen op de step worden opgebouwd tot een routine die in die les een aantal keren wordt herhaald. Het geeft je een voldaan gevoel waarna je heerlijk op de mat aan de Pilates-oefeningen kunt beginnen. We sluiten deze les af met een cooling-down.

Elke week wordt er een andere warming-up en een andere step-routine gegeven. 


SAMEN GEZELLIG STEPPEN EN OOK AAN DE CONDITIE WERKEN? JA DAT KAN BIJ ONS!