Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

De letters G.A.L.M. staan voor Groninger Actief Leven Model. dit project is tot stand gekomen in Groningen en bedoeld de 55-plussers weer aan het sporten te krijgen. Na gebleken succes is het in heel Nederland inmiddels een bekende term op sportgebied geworden en zijn er in bijna elke provincie GALM-groepen te vinden.

Door middel van conditie/fitheidstesten in het land te organiseren worden kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen gemeten. Ook de bloeddruk wordt opgemeten. Aan de hand van de uitslagen van de diverse testen worden indien voldoende aanmeldingen, groepen samengesteld naar niveau.

Vervolgens wordt een pakket van 10 lessen aangeboden, waarin verschillende takken van sport aan de orde komen.

Aan het eind van deze 10 lessen worden de deelnemers voor de keuze gesteld zich aan te sluiten bij een vereniging of zoals in de praktijk het meeste voorkomt in deze groep te blijven sporten. Dit is geheel aan de deenemer.Zo zal de een kiezen voor b.v. badminton en de ander wellicht voor dansen 55+.

Maar zoals gezegd de praktijk leert dat de mensen het fijn vinden in deze groep, die zich heeft gevormd in die 10 weken, te blijven sporten. Het is nl. niet alleen sporten maar ook nog eens heel gezellig. Ook een sociale functie dus.

Wat doen wij nu in deze GALM-groep in Biddinghuizen?

- een warming-up op muziek met loopvormen

- een conditioneel gedeelte met of zonder muziek in

spelvorm of steps of een passencombinatie

- spierversterkende oefeningen op de mat en/of staand

- een dansje op gezellige muziek

- afsluiting met een lekker potje badminton

- cooling down en stretch

Al met al een afwisselende les waarin alle spieren aan bod komen en waarin het ook nog eens mogelijk is op het eigen niveau te werken.

DOE GEZELLIG MET ONS MEE!