Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

(Perfect) PILATES is een training voor het hele lichaam, of zoals dat zo mooi heet, voor Body & Mind.

Geen ingewikkeld fitness apparatuur, maar gewoon oefeningen op een matje. In Amerika is deze trainingsmethode in de afgelopen 10 jaar enorm gegroeid en niet meer weg te denken uit menig sport- en gymzaal.

Het zijn geen oude oefeningen in een nieuw jasje, maar eenmaal kennis gemaakt met (Perfect) PILATES, ervaart men dat dit een geheel nieuwe trainingsmethode is, terug naar de natuurlijke bewegingsvormen, terug naar de natuurlijke spierketens. De kracht zit hem voornamelijk in de eenvoud van de combinaties van de bewegingen. Zowel kracht, lenigheid als stabiliteit komen aan bod.

In Perfect PILATES zijn de sterke onderdelen uit de oude PILATES methode gecombineerd met hedendaagse fitness elementen. Hierdoor is de methode effectiever, veiliger, intensiever en beter toepasbaar bij groepen.

De grondlegger van deze methode, JOSEPH PILATES, werd in 1880 geboren in Duitsland. Voor de eerste wereldoorlog was hij werkzaam in Engeland als sportleraar en bokstrainer van het Britse politiekorps. Toen de oorlog uitbrak kwam hij net als andere allochtonen in een kamp terecht. Daar begon hij met oefeningen voor zijn medekampgenoten.

Naast diverse grondoefeningen deed hij ook oefeningen met behulp van de veren van de bedden. Niet alleen de gezonde mensen, maar ook de zieke medegevangen trainde hij met deze zelf ontwikkelde methode. De artsen merkten op dat de mensen uit zijn kamp fitter waren dan uit de andere kampen en dat de zieken sneller herstelden door de oefeningen.

Aanvankelijk ging hij weer terug naar Duitsland, maar al snel verruilde hij samen met zijn vrouw Duitsland voor Amerika om in 1926 in New York zijn eigen sportstudio te openen. Daar doceerde hij deze methode en ontwikkelde deze verder.

Wat is er zo bijzonder aan deze Perfect PILATES-oefeningen?

De oefeningen worden uitgevoerd met een actief holle rug, d.w.z. iets holle rug (natuurlijke lordose), navel ingetrokken en bekkenbodemspieren aangespannen.

Soms kan het zijn dat mensen niet zo goed raad weten met de term "bekkenbodemspieren" aanspannen. Ik geef dan meestal het voorbeeld: "alle grote en kleine boodschappen in je karretje houden; je mag nog niet naar de kassa". Het hele centrum, core, wordt dus betrokken bij bijna elke oefening uit het Perfect PILATES programma.

De (Perfect) PILATES oefeningen zijn er op gericht de lenigheid en kracht te bevorderen, dus niet alleen de spieren versterken maar ook werken aan de lenigheid daarvan.

Tevens ligt de nadruk. in tegenstelling tot andere Pilates workouts, bij (Perfect) PILATES op het uitademen tijdens het kracht zetten.

Wanneer je bijvoorbeeld bij een (Perfect) PILATES oefening voor de buikspieren met hoofd en schouders, ellebogen naar het plafond gericht, iets omhoog (naar boven, niet naar voren) komt, blaas je uit en je ademt in wanneer je met het bovenlichaam weer naar beneden gaat.

Zo wordt steeds bij elke oefening de ademhaling aangepast aan de beweging. Als je bijvoorbeeld heel veel moeite hebt op deze manier je ademhaling onder controle te krijgen, kun je voor je zelf ook zachtjes de beweging of het aantal benoemen. Dus op/neer of nog 4, nog 3, nog 2 etc.

Als je eenmaal de eenvoud en de doeltreffendheid van de (Perfect) PILATES oefeningen hebt ervaren, wil je niet meer volgens de oude oefenvormen werken!

Kortom een perfecte workout!

Pilates is dus een 100 jaar oude methode. De oefeningen zijn echt super maar de wetenschap is veranderd. Een team van therapeuten en artsen van Fysio Physics heeft daarom de methode geperfectioneerd. Perfect Pilates is daardoor verantwoord en nog effectiever dan de gewone Pilates en daarom ook als enige erkend door het Kon. Ned. Genootschap v. Fysiotherapie (KNGF).

Deze les (Perfect) PILATES wordt gegeven in Gymzaal De Ketting 14 te Dronten op dinsdag van 19.00-20.00 uur.